Busselskabet Aarhus Sporveje hedder nu AarBus

I næsten 100 år har ”Aarhus Sporveje” været en del af vores firmanavn. Siden 1971 har vi udelukkende kørt bus, men det vidste alle, så ”sporveje” gav ikke anledning til forvirring.  Efter at Aarhus Letbane åbnede i december 2017, har vi dog ved flere lejligheder oplevet misforståelser omkring hvem, der står for driften af Letbanen.

Vi mener derfor, at tiden nu er moden til at sige farvel til ”sporveje” og understrege at, at vi er et busselskab og ikke har noget med togdrift at gøre. Det er den primære baggrund for, at vi nu skifter navn til AarBus. Vi er desuden i gang med en omstilling til elbusdrift, og den ændring ser vi også som en god anledning til at få et nyt navn.

Udover at signalere, at vi kører bus, har vi ønsket et navn, der forsat understreger vores tætte tilhørsforhold til Aarhus. Vi er desuden gået efter et navn, som ikke er nødvendigt at forkorte, sådan som vores tidligere navn ofte blev.

Et navneskift er en større omgang, og vores logo og navn findes rigtig mange steder. Indførelsen af det nye navn bliver derfor en glidende proces, og i en periode vil man kunne se både det gamle og det nye navn på bl.a. chaufførernes uniformer.

Når coronarestiktionerne forventeligt lempes, vil vores navneskift blive markeret internt og eksternt - formentlig umiddelbart efter sommerferien.