HVIS DU HAR VÆRET I NÆRHEDEN AF EN SMITTET PERSON

og derved er "Anden kontakt"

Hvis du mener, at du har været i nærheden af en person, som er smittet med coronavirus, kan du være, hvad Sundhedsstyrelsen kalder ”anden kontakt”.

Det kan eksempelvis være situationer, hvor der er konstateret mange smittede ved samme begivenhed, og der dermed er mistanke om ’superspredning’. Det kan eksempelvis også være på en arbejdsplads, hvor der findes flere smittede personer.

SÅDAN SKAL DU FORHOLDE DIG SOM "ANDEN KONTAKT":

  • Kontakt din leder og fortæl, at du har været i nærheden af en smittet person
  • Bliv som udgangspunkt testet hurtigst muligt med en PCR-test eller en hurtigtest.
    Der kan dog være specifikke situationer, hvor Coronaopsporing vurderer, at det er mere hensigtsmæssigt, at du bliver testet på andre tidspunkter. Ring til Coronaopsporing på tlf. 32 32 05 11 for råd og vejledning.
  • Gå på arbejde, som du plejer og afvent resultat af din test, hvis du i øvrigt ikke har symptomer på COVID-19. Du bør dog begrænse antallet af personer, du ses med, indtil du har fået dit testresultat.
  • Vær ekstra opmærksom på de generelle anbefalinger, som fysisk afstand, god håndhygiejne, hosteetikette, symptomer og i øvrigt vise særligt hensyn til personer i risikogruppen.

 

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at personer, der defineres s som ’anden kontakt’, bliver testet, selvom man er færdigvaccineret eller tidligere har været smittet med coronavirus.

Er du i tvivl, om du er nær eller anden kontakt til en smittet person, er der hjælp at hente i denne information fra Sundhedsstyrelsen: "Er jeg nær kontakt eller anden kontakt til en smittet person?"