Chauffører opfordres til fortsat at bruge mundbind eller visir

Afskærmning med rude fritager stadig chaufføren for brug af mundbind/visir, men supplering med værnemidler sikrer den størst mulige beskyttelse af både chauffører og passagerer.

Som vi tidligere har oplyst, har Transport- og Boligministeriet i den seneste bekendtgørelse beskrevet, at chauffører, der er afskærmet af en chaufførrude, ikke er pålagt at bruge mundbind eller visirer.

Dette er den melding, som AarBus omsatte til praksis onsdag den 16. december 2020 i forbindelse med morgenudkørslen, Og det er fortsat den melding, der er gældende.

AarBus vil dog gerne opfordre til, at chauffører fortsat i så stor udstrækning som muligt benytter de værnemidler, vi stadig vil stille til rådighed. Derved kan man i størst muligt omfang beskytte sig selv og passagererne imod smitte med COVID-19.

Der er netop kommet en rapport om dette emne lavet af COWI for Movia.

Rapporten hviler på et meget begrænset omfang af videnskabelige studier, og beskriver delvist en virkelighed, der ikke helt ligner hverdagen for en chauffør i AarBus. MEN den angiver en vis usikkerhed ved alene at beskytte sig med chaufførafskærmningen, og  den anbefaler brug af værnemidler.

Du kan læse rapporten HER
Bemærk at rapporten er til internt brug og ikke bør videredistribueres.