Nye retningslinjer for antal passagerer i bussen

Pr. 18. maj lempes retningslinjerne for antallet af passagerer i busserne til flg.:

  • Cirka 25 passager i en standard bus (12 meter)
  • Cirka 35 passager i en mellemstor bus (13,7-15 meter)
  • Cirka 45 passager i en ledbus.

Disse begrænsninger vil blive oplyst på dørskilte på busserne.

Midttrafik understreger, at der uanset disse retningslinjer ikke må efterlades børn ved stoppestederne!

Midttrafik og AarBus er naturligvis bekendt med gårsdagens udmelding fra Transportministeriet om, at kunder gerne må sidde ved siden af hinanden, når deres ansigter er i samme retning, men det ændrer ikke ved ovenstående retningslinjer for antallet af passagerer i busserne.

Håndtering af sundhedsmæssige anbefalinger fremover
Transportministeriet ønsker, at trafikselskaberne fremover i højere grad selv vurderer, hvordan sundhedsmæssige anbefalinger bedst følges. Her ønsker Midttrafik at træffe balancerede beslutninger, så de retningslinjer, der skal ageres efter i busserne ikke ændrer sig for ofte.

I stedet for at implementere nye retningslinjer omgående, vil Midttrafik gennem passagertællinger, kundehenvendelser og rundringning til busselskaberne dagligt vurdere behovet og på den baggrund beslutte, om retningslinjerne for antallet af kunder i bussen skal lempes yderligere.

Midttrafik arbejder desuden på andre tiltag, der skal gøre det nemmere for både kunder, chauffører og busselskaber at agere trygt i busserne. Info om disse tiltag udsendes, når de er klar til at blive implementeret.