Samme skærpede retningslinjer for alle nære kontakter

Følgende skærpede retningslinjer, som i første omgang kun gjaldt midlertidigt, gør Sundhedsstyrelsen nu permanente og gældende for alle, der defineres som nære kontakter til personer, som er smittet med coronavirus:

  • Når man er nær kontakt, skal man gå i selvisolation hurtigst muligt, og indtil man har fået negativt svar på to test. Man skal fortsat have taget en test på dag 4 og dag 6 efter, at man sidst var i nær kontakt med en smittet person.
  • Nære kontakter vil typisk være dem, man bor sammen med, men man er også nær kontakt, hvis man i mere end 15 minutter har opholdt dig mindre end 2 meter fra en person, der smittet med coronavirus (fx ved samtale eller direkte fysisk kontakt med personen).

 

Ved den midlertidige skærpelse af retningslinjerne den 19. januar blev der indført et krav om 14 dages selvisolation for nære kontakter til personer, smittet med en virusvariant som for eksempel den britiske. Dette krav bortfalder.

Læs mere om retningslinjer for nære kontakter, og om hvordan du skal forholde dig i AarBus HER

Sundhedsstyrelsen er i gang med at opdatere informationsmaterialerne på deres hjemmeside i forhold til disse ændrede retningslinjer.