29 el-ledbusser i drift

Foto: Buschauffør Kim Andreasen

AarBus’ 29 nye el-ledbusser fra Volvo er fordelt på Station Syd og Station Vest. De 11 ledbusser, som hører til på Station Vest, er nu sat i drift, og de tilsvarende 18 busser på Station Syd følger trop i løbet af denne uge.
Busserne kører ikke på faste linjer, men kommer rundt i hele byen. Der er endnu ikke lavet faste vognture til dem, for AarBus vil gerne først teste bussernes rækkevidde.

”Efter en lang proces og mange forberedelser glæder vi os nu til at få alle busserne i fuld drift og se, hvad de kan præstere, og om chauffører og passagerer bliver lige så glade for dem, som de er for de 4 elbusser, vi allerede har,” siger økonomi- og administrationschef i AarBus Ingerlise Kirkegaard.

Omfattende uddannelsesproces
AarBus har siden den 10. april sammen med UC-Plus været i gang med at uddanne chauffører i elbuskørsel. Alle afløsere og alle chauffører fra Station Syd, som ikke allerede kører elbus, skal igennem et 1 dags elbus-kursus sammen med alle chauffører fra Station Vest og de chauffører fra Station Nord, som kører på alle anlæg. De sidste kurser forventes afholdt i uge 20.

Presseevent
I anledning af elbussernes ankomst til byen afholdt Aarhus Kommune og Midttrafik et pressevent på Station Vest den 27. april, hvor bl.a. rådmand Bünyamin Simsek og Midttrafiks bestyrelsesformand Claus Wistoft deltog. I forbindelse med eventen udtale Claus Wistoft: ”Der er fremdrift i den grønne omstilling af kollektiv trafik. Det er vi glade for - både på miljøets og kundernes vegne. Som trafikselskab er det en fornøjelse at tilbyde kunderne transportmidler, der både er klimavenlige, har høj tilgængelighed og høj komfort.”

Forventningen er, at AarBus’ nu i alt 33 elbusser vil betyde en årlig CO2-besparelse på cirka 2.500 ton.