Busselskabets første eldrevne ledbus er på vej

I løbet af første og andet kvartal af 2021 får Busselskabet leveret 29 stk. 18,6 m. eldrevne Volvo ledbusser. Den første af disse er i øjeblikket ved et blive gjort klar til levering hos Volvo i Kolding, og den forventes at ankomme til Station Syd i uge 8.

Hos Busselskabet skal den nye elbus gøres klar med realtidsskærm, rejsekort, tælleudstyr mv. De øvrige 28 elbusser følger samme model, når de løbende leveres henover februar og marts. Busserne fordeles med 11 stk. på Station Vest og 18 stk. på Station Syd, og når anlæggene er klar med ladestationer og holdepladser, idriftsættes busserne i takt med, at de bliver klar. De første elledbusser forventes i driftsat i løbet af marts/april.

Inden da forestår en større proces med uddannelse af chauffører, værksteds- og klargøringspersonale. Alle chauffører på Station Vest og Syd – bortset fra de chauffører, der allerede nu kører elbus på linje 13 – skal på et endagskursus i elbuskørsel. Det kommer til at foregå parallelt med de 29 bussers løbende idriftsættelse.

Indbydende, komfortable og miljøvenlige vogne
Bortset fra længden adskiller de nye elledbusser sig ikke meget fra Busselskabets 12. m. Volvo elbusser, som både passagerer og chauffører er glade for.

”Der er tale om nogle dejlige, indbydende og støjsvage busser med høj chauffør- og passagerkomfort,” siger direktør Finn Mikkelsen. Han opfordrer til at passe godt på de nye busser, for det er dyrt ”isenkram”, som skal holde længe.

De 29 elledbusser forventes at give en væsentlig CO2-besparelse sammenlignet med dieselledbusser. (jf. artikel om miljømål). Dertil kommer en reduktion af støjniveauet og en eliminering af lokalt luftforurenende og sundhedsskadelige stoffer så som partikler og NOx.