Levering af 29 elbusser fra Solaris i sommeren 2022

I perioden fra midten/slutningen af maj til udgangen af august får Aarbus i etaper leveret i alt 29 elbusser fra Solaris: 23 stk. 18. m. ledbusser og 6 stk. 12 m. busser.

I uge 17 var direktør Finn Mikkelsen og økonomi- og administrationschef Ingerlise Kirkegaard sammen med værkstedsleder Morten Lisberg og administrativ leder Søren Ussing Hansen på besøg hos Solaris i Polen. Her fik de lejlighed til at se de to elbusser – en 12 m. og en 18 m. bus – som AarBus forventer at få leveret i løbet af maj. ”Delegationen” fra AarBus fik også set fabrikkerne hos både Solaris og EKOenergetyka, som er den virksomhed, der står for at producere de fleste af vores ladestanderne. ”Det var et spændende besøg og nogle rigtig flotte busser, som har fået opgraderet designet i forhold til vores Solaris dieselbusser,” siger Ingerlise Kirkegaard.

Levering, klargøring, idriftsættelse
De to elbusser, som leveres i midten/slutningen af maj, skal i første omgang bruges til det endags elbus-kursus hos UC-Plus, som alle chauffører på Station Nord skal gennemgå.

I løbet af juni og frem til sommerferien modtager vi yderligere 15 elbusser, mens de resterende 12 busser kommer i løbet af august. Rækkefølgen for levering af de to bustyper – 12 og 18 m. - ligger ikke fast.

Inden de kommer til Aarbus, har busserne været hos Buscenter Vest i Kolding, hvor har de fået monteret rejsekortudstyr mv. Når busserne er leveret hos AarBus, skal vi i samarbejde med Adibus montere systemer til realtid, passagertælling og stoppestedsannoncering i dem, og der skal også billetautomater i.

De nye Solaris elbusser vil blive stationeret på anlæggene på Nord og Syd, og de vil blive sat i drift løbende i takt med, at de bliver klar, og når ladeinfrastrukturen og uddannelse af chaufførerne på Station Nord er på plads.


Økonomi- og administrationschef i AarBus, Ingerlise Kirkegaard, direktør i AarBus, Finn Mikkelsen og direktør i Solaris Danmark, Vagn Erik Hvid foran en af vores nye 12 m. Solaris elbusser.


Alle deltagerne i besøget. Fra venstre værkstedschef i AarBus, Morten Lisberg, administrativ chef i AarBus, Søren U. Hansen, salgschef i Solaris Polen, Bartlomeij Cieslik, servicetekniker i Solaris Danmark, Sven Niendorf, direktør i AarBus, Finn Mikkelsen, økonomi- og administrationschef i AarBus, Ingerlise Kirkegaard og direktør i Solaris Danmark, Vagn Erik Hvid.

Hyggesnak under testkørsel.