Om os

AarBus er ejet af det regionale trafikselskab Midttrafik. Vi varetager al bybuskørsel i Aarhus Kommune i henhold til en kontrakt med Midttrafik.

Kontrakten med Midttrafik
Kontrakten med Midttrafik har ingen udløbsdato, men dens bestemmelser og omfang kan ændres, uden at der skal tages højde for de principper, som udbudte kontrakter er underlagt. Dette giver en række fleksible fordele i samarbejdet f.eks. eksempel i forbindelse med tilpasningerne i kørselsomfanget efter letbanens idriftsættelse i 2017 og erstatningskørsel for letbanen mellem Odder og Aarhus i 2016-2018.

Produktionen
AarBus har 189 busser (149 driftsbusser og 31 reservebusser) og 655 ansatte, hvoraf de 578 er buschauffører. I 2021 var den samlede årlige omsætning på ca. 480 mio. Vi producerer på årsbasis ca. 545.000 timer, der resulterer i ca. 100.000 rejser på hverdage. Efter coronapandemien med nedlukning af store dele af samfundet er dette dog faldet til ca. 80.000 rejser på hverdage.

Miljøcertificering og miljøvenlige busser
AarBus har siden 2012 været miljøcertificeret efter standarden i ISO 14001. Et af de centrale elementer i certificeringen er styring af virksomhedens miljøpåvirkning. Vores helt store miljøpåvirkning kommer fra busserne, og derfor har vi fokus på hvilke busser, vi køber, og på den daglige drift af busserne (forbrug af el/diesel, dæk, mm.).

 

Mens vi stadig købte dieselbusser, købte vi til enhver tid busser med den bedste euronorm tilgængelig på markedet. Sidste gang der blev købt dieselbusser var i 2017, og dengang hed normen euro 6. I august 2019 satte vi de første 4 eldrevne busser i drift, og vores buspark består nu i alt af 62 elbusser. Dette svarer til, at hver fjerde driftsbus er en elbus. Senest i 2027 vil alle vores 149 driftsbusser være elbusser (emissionsfrie).

Arbejdsmiljø og politikker
AarBus har en lang række politikker, der skal sikre et godt og sikkert arbejdsmiljø i virksomheden. De kan ses i personalehåndbogen her på hjemmesiden. AarBus er desuden arbejdsmiljøcertificeret efter standarden i ISO 45001:2018.

Den enkelte medarbejder i AarBus er ansvarlig for at levere den bedst mulige service. Ledelsen i hver enkelt afdeling er ansvarlig for, at det bliver lettest muligt at levere kvalitet og service til passagererne. Generelt er ledelsen i sidste ende ansvarlig for det samlede kvalitetskoncept.

Historie
Læs om AarBus' udvikling fra monopolvirksomhed til moderne, konkurrencedygtigt busselskab HER.