Arkiver

Kom med til indvielse af Aarhus Rutebilstation – Midttrafik inviterer

Chauffører der kører til og fra Rutebilstationen inviteres til officiel indvielse af Aarhus Rutebilstation.

Indvielsen finder sted torsdag den 23. september kl. 10.00 – 12.00 i området foran Midttrafik Kundecenter.

Den cirka et år lange ombygning har budt på daglige udfordringer, og Midttrafik er meget taknemmelige for den samarbejdsvilje og tålmodighed, chaufførerne har udvist.

Dagens program

  • Midttrafiks bestyrelsesformand, Claus Wistoft, holder tale og indvier officielt rutebilstationen
  • Midttrafiks vicedirektør, Mette Julbo, er quizmaster i den store rutebilsstationsquiz, hvor man kan vinde gavekort til et restaurantbesøg eller til en biograftur
  • Under arrangementet vil der være kaffe, te, chai og kakao fra Kaffeexpressen og uddeling af kager

Læs mere på ChaufførNet

Husk dit gavekort til Go Dream

I begyndelsen af august fik alle medarbejdere i AarBus tilsendt en mail vedr. det netop afholdte firmaarrangement. Heri var der en personlig kode til aktivering af et gavekort i webshoppen www.oplevelsesgaver.dk

Hvis du ikke allerede har gjort det, er det en god idé at få aktiveret gavekortet. Når du ved, hvad du vil købe, kan du så logge ind i webshoppen uden at skulle have mailen med koderne inden for rækkevidde.

Hvis du ikke har modtaget en mail vedr. gavekortet, kan du kontakte Bjarne Larsen på bl@aarbus.dk. Bemærk at mailen er sendt fra ks@godream.com.

Sådan slukkes dørmonitor i elbusser

En videovejledning vedr. slukning af dørmonitor i elbusserne er nu tilgængelig
på hjemmesiden HER, hvor du også finder en række andre videoer vedr. forskellige funktioner i busserne.

Chaufføradgang til faciliteter i bygningen ved Planafdelingen

I bestræbelserne på at tilbyde chaufførerne nogenlunde de samme faciliteter som hidtil, når opstillingshallen og de tilstødende lokaler rives ned, vil det blive muligt for chauffører at benytte bl.a.  toilet- og badefaciliteter i den bygning, hvor Planafdelingen har kontorer. I den forbindelse vil der ske følgende:

  • De to toiletter i mellemgangen ud til klargøringshallen laves til unisex-toiletter. I det ene af disse vil der desuden blive installeret en brusekabine. Datoen for etableringen af dette kommer i nærmeste fremtid. Desuden er der fortsat to herretoiletter med indgang fra mellemgangen mellem Klargøringens spiselokale og badefaciliteterne.

 

  • Indgangen til disse faciliteter er den yderdør, der bruges, når man skal besøge Planafdelingen. Der vil være briklås på døren, som vil være låst mellem kl. 15.00 og 08.00. Alle med en nøglebrik kan låse døren op.

 

  • I de badefaciliteter, som bruges af Klargøringen, vil det være muligt for mænd at tage bad og anvende et garderobeskab på dagsbasis. Skabet må låses med medbragt lås, men kun i den periode, man er på vagt.

Status på coronasituationen i AarBus

I sommerens løb er der sket mange forskellige ting i forhold til situationen omkring COVID-19, og der er justeret en del på de forholdsregler, vi skal leve efter både som privatperson og som virksomhed.

Generelt set må det konstateres, at håndteringen af COVID-19-smitten har ændret sig, så der nu er en mere rolig tilgang til området, hvor det i højere grad betragtes som al mulig anden sygdom – dog med en fornuftig og effektiv smitteopsporing, som vi også i AarBus har oplevet utallige gange.

Sygefraværsrefusion og ”særstatus”
Indtil 1. juli i år har der været specielle regler for sygefraværsrefusion, så man som arbejdsgiver har kunnet hente refusion fra den første fraværsdag, hvis årsagen er COVID-19. Denne mulighed er ophørt fra den 1. juli, og nu gælder de almindelige refusionsregler. Dette skal ses i lyset af, at alle nu er blevet tilbudt vaccination.
AarBus vil fortsat registrere medarbejdere med COVID-19,fravær, såfremt det dokumenteres som fraværsårsag, men derudover vil fraværet indgå som alt andet fravær i vores arbejde med sygefravær. Dvs. at den ”særstatus” som COVID-19 har haft rent fraværsmæssigt ophører fra dags dato.

Dette betyder også, at AarBus ikke længere vil lave opslag om ansatte, der bliver smittet med Covid-19, men vil overlade den nødvendige smitteopsporing til myndighederne.

Følg Sundhedsstyrelsens anbefalinger
AarBus vil opfordre til, at man overholder Sundhedsstyrelsens anbefalinger om at holde sig hjemme og blive testet ved symptomer, så man ikke møder ind med sygdom og risikerer at smitte sine kollegaer. Desuden skal man være opmærksom på de forskellige retningslinjer, hvis man er nær kontakt til en smittet, alt efter om man er færdigvaccineret eller ej. Retningslinjerne fremgår af AarBus hjemmeside her.

Vi skal ligeledes fortsat dagligt efterleve de almindelige anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen.

Bliv vaccineret
Herudover vil AarBus ligesom Sundhedsstyrelsen opfordre alle ansatte til at blive vaccineret mod COVID-19, hvis man ikke allerede er blevet det. Der er ingen tvivl om, at vaccination er den mest effektive måde, vi i fællesskab kan håndtere situationen. Med en vaccination tager man et fornuftigt ansvar både for sig selv og sine omgivelser.

Hygiejne og værnemidler
Der er fortsat fokus på god hygiejne i busserne, og derfor gennemføres der indtil videre daglig ekstraordinær COVID-19 rengøring i alle busser. Og håndsprit bag chaufføren i alle vore busser er kommet for at blive.

Ophævelsen af kravet om mundbind i busserne fra den 15. august er hurtigt slået igennem. For de der ønsker det, vil der indtil videre fortsat være mundbind og handsker til rådighed på alle tre anlæg. På dette område følger vi udviklingen.