Arkiver

Fravær pga. COVID-19 giver problemer i driften

Bliv vaccineret og bliv en del af løsningen!

I øjeblikket er der et stort antal chauffører, som er smittet med COVID-19 og en del, der skal isoleres som nære kontakter. Omfanget er så stort, at det nu giver problemer i driften. Pt. er vi hver dag nødt til dække ca. 30 vagter med afløsere og overarbejde og aflyse kursusaktiviteter i uge 2 for at få driften til at hænge sammen!

Der er desværre en tydelig tendens til, at de fraværende chauffører ikke er vaccineret, så vaccination med 1., 2. eller 3. stik er klart en måde, hvorpå den enkelte chauffør selv kan gøre noget for at være med til at dæmme op for det stigende COVID-19 fravær i AarBus.

AarBus vil derfor igen kraftigt opfordre til, at man tager imod tilbuddet om vaccination i henhold til myndighedernes anbefalinger.

Læs mere om vaccination og om, hvordan du bestiller tid på Sundhedstyrelsens hjemmesiden HER.

Ændrede retningslinjer for nære kontakter

Sundhedsstyrelsen har pr. 20. december ændret definitionen af og retningslinjerne for nære kontakter. I retningslinjerne skelnes der nu mellem nære kontakter og øvrige kontakter.

Man er nu nær kontakt, hvis man er udsat for smitte fra en, man bor sammen med eller fra en man på tilsvarende vis har været sammen med fx en kæreste, en overnattende gæst eller lignende.

Man er ”øvrig kontakt”, hvis man har været tæt på en smittet person fx på arbejdet, ved private sammenkomster, kulturelle begivenheder osv.

Der er ikke længere forskellige retningslinjer for omikron- og delta-varianten.


SÅDAN GØR DU, HVIS DU ER NÆR KONTAKT (SOM DEFINERET OVENFOR):

 • Du skal straks gå i selvisolation og testes på dag fire og seks efter, du sidst var sammen med den smittede person. Testen på dag fire skal være en PCR-test, mens testen på dag seks for nuværende skal være en hurtigtest.
 • Du kan ophæve din selvisolation efter et negativt svar på PCR-testen på dag fire.
 • Hvis du har fået tredje stik, skal du ikke gå i selvisolation, men du skal tage tre test:
  1. en hurtigtest hurtigst muligt
  2. en PCR-test på dag fire
  3. en hurtigtest på dag seks.
 • Hvis du har haft corona inden for de sidste 12 uger (fra datoen for positiv test) skal du ikke isolere dig eller blive testet, medmindre du får symptomer.

BEMÆRK hvis du ikke kan holde afstand til den smittede:
Hvis ikke kan holde afstand til den smittede, skal du gå i selvisolation, også selvom du har fået 3. stik eller har været smittet inden for de sidste 12 uger.
Der er særlige regler for test og ophævelse af isolation, hvilket du kan læse om HER.


SÅDAN GØR DU, HVIS ANDRE, DU HAR VÆRET TÆT PÅ (PÅ ARBEJDE, VED MIDDAGE, KULTURELLE BEGIVENHEDER OSV.), ER SMITTET
:

 • Du skal testes med hurtigtest (evt. selvtest) med det samme og igen på dag fire efter, du sidst var sammen med den smittede person.
 • Du skal ikke gå i selvisolation.
 • Hvis du har haft corona inden for de sidste 12 uger, skal du ikke testes, medmindre du får symptomer.

Læs mere om retningslinjerne for nære og øvrige kontakter og om smitte, symptomer og test på coronasiden HER

 

Rude i chaufførlåge kan erstatte mundbind/visir under kørslen

Som chauffør i AarBus kan du fravælge at benytte mundbind eller visir i bussen, hvis du sikrer dig afskærmning med ruden i chaufførlågen.

Alle chauffører skal dog bære mundbind/visir, når de stiger af og på eller går ned igennem bussen, hvis der er passagerer til stede!

Disse regler gælder uanset, om man kan fremvise et gyldigt coronapas eller ej.

AarBus vil fortsat opfordre alle medarbejdere til at blive vaccineret! – og selvfølgelig efterleve de generelle retningslinjer vedr. afstand, håndhygiejne mv. I løbet at de seneste dage er der yderligere medarbejdere i AarBus, som er smittet med Covid-19.

Husk dit gavekort til Go Dream

I begyndelsen af august fik alle medarbejdere i AarBus tilsendt en mail vedr. det netop afholdte firmaarrangement. Heri var der en personlig kode til aktivering af et gavekort i webshoppen www.oplevelsesgaver.dk

Hvis du ikke allerede har gjort det, er det en god idé at få aktiveret gavekortet. Når du ved, hvad du vil købe, kan du så logge ind i webshoppen uden at skulle have mailen med koderne inden for rækkevidde.

Hvis du ikke har modtaget en mail vedr. gavekortet, kan du kontakte Bjarne Larsen på bl@aarbus.dk. Bemærk at mailen er sendt fra ks@godream.com.