Personalehåndbog

Beklædning og personlig fremtræden

Medarbejdere i AarBus skal være velsoignerede og fremstå velklædte, når de er i tjeneste. Det er vigtigt at huske på, at medarbejderne er ambassadører for AarBus og kollegerne, når de færdes i bybilledet.

Personale i Kørselsafdelingen skal i tjenesten være iført beklædning, som er udleveret eller godkendt af AarBus – også på stationen. Brug af eget overtøj uden på uniformen er dog tilladt, indtil man sidder i bussen.

Det er ikke tilladt at foretage forandringer på den udleverede beklædning (f.eks. aftagning af logo, ændring af knapper m.m.), så længe beklædningen tilhører AarBus og skal bruges i tjeneste.

Beklædningen skal altid være i ordentlig og rengjort stand. Beklædningen må kun bruges i tjeneste, til og fra arbejde og ved arrangementer med relation til AarBus.

Fodtøj
Sammen med beklædningen må der kun anvendes fodtøj (inkl. sandaler) i mørke farver. Fodtøjet skal primært være mørkt med en ikke iøjnefaldende sål.
Sandaler må bæres uden strømper. Hvis herrer bærer strømper, skal det være ankelstrømper. Sandaler må gerne bæres til benklæder.

Strømper og strømpebukser
Strømper og damestrømper skal være diskrete og i farverne sort, mørkeblå eller mørkegrå.
Strømpebukser skal være sorte eller hudfarvede og uden mønster af nogen art.

Skjorte og poloshirt
Skjorte og poloshirt kan bæres enten nede i eller uden på benklæderne (lange og korte). Det samme er gældende for kvinder, som bruger nederdel.

Bæres skjorte med slips, skal skjorten være inden for benklæderne, og alle knapper være knappet.Bæres skjorte uden slips, må kun den øverste knap være åben.

Striktrøje
Striktrøje må bæres uden på skjorte og poloshirt.

Seler
Det er tilladt at bære synlige seler i farverne mørkeblå, mørkegrå og sort – uden motiver.

Ledelsesbeklædning
Ledelsespersoner i Kørselsafdelingen kan i tjeneste være iklædt enten AarBus-beklædning eller civil beklædning. Den civilklædte leder skal bære et synligt legitimationskort. Den uniformerede leder skal bære beklædning, som beskrevet i disse regler.

Påtale
Ledende personale har påtalepligt, såfremt reglerne om beklædning og personlig fremtræden ikke overholdes.

Spørgsmål vedrørende beklædning eller personlig fremtræden  skal rettes til din stationsleder.

Henvendelser i Administrationen ved beklædning
Administrationen er åben for personlig  henvendelse vedr. beklædning alle onsdage i den almindelige åbningstid kl. 10.00-15.00.

Der er åbent for telefoniske henvendelser på tlf. 7240 9900 alle hverdage, og det er også muligt at sende en mail til toej@aarbus.dk.

Se også:

Beklædning – bestilling og pointsystem